onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Medvasc fyller kassan inför CE-märkning

|  
|  

Medvasc tog i slutet på 2019 in tre miljoner kronor för att göra en klinisk studie av sitt instrument som ska göra laserbehandling för åderbråck enklare och mindre smärtfylld. Studien är nu avklarad och det vetenskapliga resultatet presenterades tidigare i år i London och nu ska bolaget ta in tio miljoner kronor.

– Fler studier med kontrollgrupper för att verifiera vårt utfall behövs för att få vårt arbete vetenskapligt bevisat, men vi har tagit ett steg på vägen, säger Medvascs vd Michael Åkesson, till Rapidus.

Studien som gjordes var den första på en människa och det gick över förväntan, enligt Michael Åkesson. Instrumentet fungerade som det skulle, var säkert och studieledaren upplevde att det

– Vi mätte smärtan hos patienterna som visade på att de upplevde mycket lägre smärtnivå jämförelsevis med hur smärtupplevelsen är med nuvarande teknik. Vi fick en smärtnivå på åtta som i andra studier med nuvarande teknik har uppmätts till mellan 25 och 60, där noll är ingen smärta och 100 är en olidlig smärtupplevelse.

Nu använder Medvasc sin studie som bas för en framtida CE-märkning, och hoppas få den godkänd inom nio till 15 månader. De söker på samma gång nytt kapital.

– För att klara en CE märkningen söker vi nu tio miljoner i en finansieringsrunda som ska stängas under kvartal två. Det pågår diskussioner med tre stycken tunga investerare, men mycket ska falla på plats, säger Michael Åkesson.

Julia Eriksson

Medvasc tog i slutet på 2019 in tre miljoner kronor för att göra en klinisk studie av sitt instrument som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.