torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Nytt vd-skifte för Invoice Finance

Under 2018 och 2019 tog Invoice Finance in några kunder som innebar kreditförluster för företaget. Bolaget fick se över sina rutiner och grundaren Anders Rönngård som dragit sig tillbaka fick därför i februari 2020 hoppa in på vd-posten igen – en roll han egentligen lämnat när han gick i pension 2014.

– Jag levde livets glada dagar i Portugal med sol och gin och tonic. Men när bolaget råkade ut för kreditförlusterna klev jag in igen. Nu lämnar jag med varm hand över till Lena Martini och återgår till rollen som pensionär, men stannar kvar i bolaget som ordförande i styrelsen, säger Anders Rönngard till Rapidus.

Lena Martini som närmast kommer från rollen som vd i Carl Zeiss Vision, där hon byggt sin karriär genom roller inom ekonomi och försäljning.

– Jag ser fram emot att lära känna bolaget och branschen och vill framför allt säkerställa att våra lösningar har ett tydligt kundperspektiv. Tjusningen med mitt jobb är att få vara med och hitta lösningar för våra kunder och få dem att växa, säger Lena Martini.

Bolagen i Invoice Finance är verksamma inom finansiella tjänster som fakturabelåning, faktureringsservice, inkasso samt moderna betalningslösningar för e-handel och tjänster som bokas över internet. Bolaget har sitt säte i Malmö.

Julia Eriksson

Under 2018 och 2019 tog Invoice Finance in några kunder som innebar kreditförluster för företaget. Bolaget fick se över sina […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.