torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Genombrott för Aegirbios försäljning

|  
|  

Aegirbio tecknar distributionsavtal för covid-19-test och får samtidigt en order om minst 40 miljoner kronor. Avtalet har slutits med NowMed Sweden som är ett företag som helt fokuserar på covid-19 produkter.

– Det här är ett försäljningsgenombrott för oss, som gör att vi nu kommer ut på marknaden. Vi var helt tagna på sängen för intresset för produkten så det är både överraskande och glädjande, säger Martin Linde, vd på Aegirbio.

Aegirbio är ett svenskt diagnostikföretag som via sin patenterade teknikplattform erbjuder tester för att övervaka och optimera doseringen av biologiska läkemedel. Utan samarbetet hade det varit svårt för bolaget att hantera stora leveranser.

– För oss som är ett litet forskningsbolag i Lund med en omsättning på 15.000 kronor förra året gör den här ordern att det faktiskt säkrar vår framtid mångt och mycket. Så vi är glada som spelmän, som min far skulle uttryckt det.

NowMed Sweden kommer att fungera som distributör och samarbetspartner på den skandinaviska marknaden. De kommer även att hjälpa till med lager, order och leveranser för övriga världen. Samarbetet som nu inleds kan skapa ringar på vattnet och Aegirbio är helt inställda på expansion.

– Nästa steg blir att skriva fler distributionsavtal och vi siktar på en expansion utanför Sverige. Vi hoppas i framtiden på att kunna sälja direkt till konsumenten via apotek och livsmedelsbutiker, säger Martin Linde.

Julia Eriksson

Aegirbio tecknar distributionsavtal för covid-19-test och får samtidigt en order om minst 40 miljoner kronor. Avtalet har slutits med NowMed […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Damfotboll en svår affär

    Att damfotbollen har det tuffare ekonomiskt än herrarna är ingen hemlighet. Spelarförsäljningar och Europaspel ger inte i närheten av samma genomslag som på herrsidan.

  • Sportscom avbryter satsningen

    Helsingborgsbolaget Sportscom skulle utmana Radiosporten med livesända radioreferat från stora ligor. Men precis före fotbollspremiären drar man ur sladden.

  • Mer kapital till skånska bolag

    De börsnoterade Lundaföretagen Synact Pharma och Enersize aviserar nyemissioner. Den ena aktien steg på beskedet, den andra föll.