söndag 25 februari 2024

inloggad som

33 miljoner till börsaktuell truckertjänst

|  
|  

Malmöföretaget YouCruit, vars tjänst Lanefinder hjälper amerikanska lastbilsförare att byta jobb, tar in 33 miljoner kronor i en nyemission. Både nya och gamla aktieägare deltar. Utöver detta konverteras även ägarlån för 8 miljoner kronor till aktier. Och i höst väntar börsnotering på First North.

– Redan efter tre investerarmöten var vi övertecknade på de 25 miljoner vi tänkte ta in. Därför beslöt vi oss för att utöka rundan något till 33 miljoner för att gasa ännu mer mot IPO. Även det blev övertecknat på ett par dagar. Vi är naturligtvis mycket glada att det var ett så stort intresse för vår marknadsplats och den amerikanska trucking-industrin i sig, säger YouCruits vd Mats Holmbäck till Rapidus.

Pengarna ska användas till att marknadsföra Lanefinder till lastbilsförare. 3.900 amerikanska åkerier har redan anslutit sig till tjänsten för att mätta deras behov av nya chaufförer. I nuläget uppskattar Mats Holmbäck att dessa behöver anställa mer än 200.000 förare per år.

– När du bygger en marknadsplats så är det viktigaste och svåraste att bygga upp utbudet. Är du Foodora så behöver du restauranger, en marknadsplats för jobb behöver jobb och där fallerar nästan alla. Vore vi i matleverans-branschen skulle man kunna säga att vi är som Foodora, men har ett större utbud. Nu ska vi ta dit de som vill beställa mat, eller i vårt fall som vill byta truckingjobb, säger Mats Holmbäck.

Samtidigt rekryterar företaget för fullt. Man rekryterar för att stärka upp utvecklingsteamet ytterligare men också fler säljare som ska ta emot de runt 100 nya åkerier som ansluter sig varje vecka. I dag arbetar 23 personer på företaget och målet för året är att ta in 14 säljare till för att möta efterfrågan.

– Vi förväntar oss ett ännu större tryck efter corona. Nu ska vi bevisa affärsmodellen i stor skala, sedan gör vi en börsintroduktion med en betydligt större nyemission för att få extra bensin i tanken. Vi har redan gått om världens största jobbsajt, Indeed, i många amerikanska städer sett till antal jobb och framför allt unika jobb. I slutet av året ska vi vara en de facto-standard för vår bransch, säger Mats Holmbäck.

Enligt YouCruit omsätter de amerikanska lastbilstransporterna 6.500 miljarder kronor varje år. 3,5 miljoner amerikaner arbetar som lastbilsförare och ett normalt år byter 94 procent av dem arbetsgivare.

Niclas Lindstrand

Malmöföretaget YouCruit, vars tjänst Lanefinder hjälper amerikanska lastbilsförare att byta jobb, tar in 33 miljoner kronor i en nyemission. Både […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.