onsdag 6 december 2023

inloggad som

Nästa fas för nyfinansierat Alligator Bioscience

Lundabaserade Alligator Bioscience värvar en ny vd och gör sig redo att med nytt kapital gå in i nästa fas, både som bolag och med läkemedelskandidaten Mitazalimab.

I slutet av januari stängde bolaget en övertecknad nyemission på 86 miljoner kronor. Pengarna ska gå till att finansiera deras kliniska studier. Bolaget har gått från att vara ett prekliniskt bolag till ett mer kommersiellt, säger bolagets styrelseordförande Peter Benson. Därför tar de in Søren Bregenholt som ny vd.

– Vi har kommit i en ny fas i bolagets utveckling, hittat en vd som har en lång bakgrund inom licenser och affärsdrivande verksamhet. Nu är det viktigt att vi skapar nya allianser och har ett ökat affärsfokus, säger styrelseordförande Peter Benson, till Rapidus.

Søren Bregenholt träder in på posten den 1 juni. Han har tidigare haft topp-positioner på företag som Novo Nordisk och kommer senast från Macrophage Pharma i Storbritannien där han varit vd och styrelseledamot. Han efterträder Per Norlén som fortsätter inom Lundabolaget.

Alligator Bioscience utvecklar tumörinriktade immunterapier mot cancer och längst har de kommit med läkemedelskandidaten Mitazalimab. Där har första fasen avslutats och bolagets ansökan om att inleda fas två har godkänts.

– Det finns en förväntan att vi går in i fas två i år och det är målsättningen. Även projektet ATOR-1017 är i slutfasen av fas ett, men data har inte presenterats än. Det förväntar vi oss att göra i juni, säger Peter Benson.

Mette Carlbom

Lundabaserade Alligator Bioscience värvar en ny vd och gör sig redo att med nytt kapital gå in i nästa fas, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad