torsdag 2 maj 2024

inloggad som

1337-bolag lanserar trädgårdsapp

|  ,
|  

Ett av Lundabaserade idéverkstaden 1337Works uppstartsbolag, GardenR, lanserar i dagarna sin trädgårdsapp på AppStore och Google Play. Efter denna gratisversion kommer om några månader en mer avancerad betalversion, säger bolagets vd Filip Johansson.

Idén till trädgårdsappen kommer från konsultbolaget Tretton37, som tidigare tillhörde koncernen. Därefter gick idén till 1337Works som värvade Filip Johansson, som har ett stort odlingsintresse och tidigare var HR-chef på IT-bolaget Telavox, som vd i den nya satsningen.

– Appen är en trädgårdsmästare i fickan för vanliga trädgårdsägare. Den är på svenska och den svenska marknaden är stor, vi lägger mycket pengar på våra växter och det finns 2,7 miljoner svenska trädgårdar. Vi ska testa konceptet på marknaden under en säsong, sedan går vi kanske vidare med en utvidgning till nordvästra Europa, säger Filip Johansson.

Appen ger råd om odling, tips om biologisk mångfald och aktiviteter som att tillverka eget täckmaterial, alltså organiskt material som läggs på odlingsjorden för att öka kvalitén. Det finns även utmaningar som ger poäng som kan leda till en present från en sponsor till bolaget. Användaren kan dokumentera den egna trädgården i appen och identifiera växterna. Appen har, via samarbeten med databanker som Sveriges Lantbruksuniversitets artdatabank för vilda växter, tillgång till data om fler än 800.000 växter .

GardenR sysselsätter fem personer och ägs av 1337Works, ängelinvesterarbolaget 1337 Partners och Filip Johansson.

Elisabet Ottosson

Ett av Lundabaserade idéverkstaden 1337Works uppstartsbolag, GardenR, lanserar i dagarna sin trädgårdsapp på AppStore och Google Play. Efter denna gratisversion […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad