torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Tio miljoner till app för urbana fordon

|  
|  

Intresset för Momondo-topparnas nybildade bolag Cogo, som tar in tio miljoner i deras första investeringsrunda, är stort. Pengarna ska gå till att utveckla och marknadsföra plattformen i Sveriges större städer.

Kapitaltillskottet kommer PreSeed Ventures, ett danskt riskkapitalbolag med fokus på uppstartsbolag, samt investerarna Pia Vemmelund, Jens Willumsen och Thomas Weikop. De två förstnämnda har även de starka kopplingar till Momondo, som vd respektive medgrundare.

– Det hade inte kunnat gå så mycket bättre så vi är nöjda. Vi fick till och med tacka nej till några investerare, säger Robin Eriksson, medgrundare till Cogo.

Det Köpenhamnsbaserade bolaget grundades av Momondo-veteranerna Robin Eriksson och Bibi Blomqvist. Nyligen utökades teamet med Momondogrundaren Martin Røssell som ny utvecklingschef.

Bolagets idé är att samla den fragmenterade och snabbt växande mobiltetsmarknaden i en app, med fokus på fordon som är eldrivna eller manuella. Där kan kunden jämföra priser och villkor. I nuläget är 160 operatörer knutna till tjänsten.

– Vi har några nya tjänster i appen som vi ska ta med. Sedan ska vi dra igång marknadsföringen i främst Stockholm, sedan Göteborg och Malmö. Vi lanserade den första versionen i somras och nu lanserar vi en uppgraderad version som är snabbare och mer stabil. Målet är 100.000 användare i slutet av året, säger han.

I ett senare skede ska de även satsa i Danmark, men det faktum att Köpenhamn nyligen förbjöd elscootrar på kommunal mark har gjort att satsningen där får vänta.

Mette Carlbom

Intresset för Momondo-topparnas nybildade bolag Cogo, som tar in tio miljoner i deras första investeringsrunda, är stort. Pengarna ska gå […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad