tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Börsaktuella Pharmiva lanserar nästa år

|  
|  

Pharmivas antibiotikafria produkt Vernivia, för behandling av bakteriell vaginos, når marknaden i början av 2022. Samtidigt växer också bolagets organisation.

Vernivia är en antibiotikafri vaginalmousse som kombinerar läkning av infektionen med snabb symtomlindring. Om en vecka introduceras Pharmiva på First North och bolaget tar nu in 35 miljoner kronor i en nyemission. Pengarna ska bland annat användas till att förbereda den kommande lanseringen nästa år.

– Det har varit ett stort intresse för Pharmiva och emissionen, vilket vi är glada för, säger företagets vd Christina Östberg Lloyd.

I nuläget jobbar fem personer på heltid och ett antal konsulter på deltid i det Lundabaserade bolaget. De söker dock efter fler med plan att i slutet av året vara ytterligare tre anställda.

– De pengar vi tar in i emissionen går till operationella kostnader, förberedelser för lanseringsarbete samt två kliniska studier som vi avslutar under året, säger hon.

Lanseringen av produkten ska till en början ske i Sverige via apotek och e-handel. Vilka aktörerna blir är ännu inte klart.

Mette Carlbom

Pharmivas antibiotikafria produkt Vernivia, för behandling av bakteriell vaginos, når marknaden i början av 2022. Samtidigt växer också bolagets organisation. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad