torsdag 25 april 2024

inloggad som

Miljö- och medicinteknik nästa för Additude

|  ,
|  

Det Malmöbaserade teknik- och IT-konsultbolaget Additude öppnar kontor i Lund för att starta ett nytt affärsområde – Additude Medtech Solution. Med kontor i Medicon Village riktar sig det nya affärsområdet mot bolag inom medicinteknik och miljöteknik.

– Additude Medtech Solutions ska ha en egen logga, egen identitet för att hålla ihop gruppen och finnas på Medicon Villages hemsida. Vi vill vara på plats så att vi kan träffa uppfinnarna vid kaffeapparaten, säger Additudes försäljnings- och marknadschef Jim Roslund till Rapidus.

Bolaget har redan fem kunder inom sektorn i Lund och planerar att anställa 20 personer under de närmaste två åren. Det holländska moderbolaget ICT har sedan tidigare också ett affärsområde för medicinteknik.

– I takt med att vi lärt känna Medicon Village och SmiLe-inkubatorn har vi förstått vilken potential som finns inom sektorn, särskilt i Lund. Det finns jättemånga bolag som är mogna och behöver hjälp med produktutveckling, men andra är i ett tidigt skede och behöver hjälp med allt från simuleringar och verifieringar till att få CE-märkning, säger Jim Roslund.

Inledningsvis ska affärsområdet styras av den nuvarande bolagsledningen. På sikt letar Additude även efter andra platser i Sverige att etablera sig på.

– Detta är en enkel etablering, men vi tittar på andra och vill successivt finnas på fler ställen i Sverige. Var och när har vi inte bestämt, säger Jim Roslund.

Niclas Lindstrand

Det Malmöbaserade teknik- och IT-konsultbolaget Additude öppnar kontor i Lund för att starta ett nytt affärsområde – Additude Medtech Solution. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.