tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Miljö- och medicinteknik nästa för Additude

|  ,
|  

Det Malmöbaserade teknik- och IT-konsultbolaget Additude öppnar kontor i Lund för att starta ett nytt affärsområde – Additude Medtech Solution. Med kontor i Medicon Village riktar sig det nya affärsområdet mot bolag inom medicinteknik och miljöteknik.

– Additude Medtech Solutions ska ha en egen logga, egen identitet för att hålla ihop gruppen och finnas på Medicon Villages hemsida. Vi vill vara på plats så att vi kan träffa uppfinnarna vid kaffeapparaten, säger Additudes försäljnings- och marknadschef Jim Roslund till Rapidus.

Bolaget har redan fem kunder inom sektorn i Lund och planerar att anställa 20 personer under de närmaste två åren. Det holländska moderbolaget ICT har sedan tidigare också ett affärsområde för medicinteknik.

– I takt med att vi lärt känna Medicon Village och SmiLe-inkubatorn har vi förstått vilken potential som finns inom sektorn, särskilt i Lund. Det finns jättemånga bolag som är mogna och behöver hjälp med produktutveckling, men andra är i ett tidigt skede och behöver hjälp med allt från simuleringar och verifieringar till att få CE-märkning, säger Jim Roslund.

Inledningsvis ska affärsområdet styras av den nuvarande bolagsledningen. På sikt letar Additude även efter andra platser i Sverige att etablera sig på.

– Detta är en enkel etablering, men vi tittar på andra och vill successivt finnas på fler ställen i Sverige. Var och när har vi inte bestämt, säger Jim Roslund.

Niclas Lindstrand

Det Malmöbaserade teknik- och IT-konsultbolaget Additude öppnar kontor i Lund för att starta ett nytt affärsområde – Additude Medtech Solution. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad