söndag 19 maj 2024

inloggad som

Fortnox expanderar i Malmö

Fortnox dotterbolag Fortnox Finans med säte i Malmö är inne i en expansionsfas. I samma veva som bolaget nu får en ny vd har de också flyttat in i spelbolaget Massives gamla lokaler.

Fortnox har en molnbaserad plattform digitala lösningar för mindre bolags ekonomi- och administration. Dotterbolaget Finans är inriktade på faktureringstjänster.

Fortnox var en av börsens vinnare förra året och expanderar nu genom att utöka både dotterbolaget och de delar av moderbolaget som finns i Malmö. Den första februari kom David Dahlgren in som vice affärsområdeschef och Louise Bagewitz blev samtidigt ny vd för Fortnox Finans.

– Hela Fortnox har ett tydligt fokus på tillväxt framåt. Våra mål för perioden fram till 2025 innebär bland annat att vi ska dubblera antalet kunder. Rekrytering är självklart ett viktigt område för ett tillväxtbolag och det pågår löpande processer hos oss, skriver hon till Rapidus.

Flytten sker efter att de har vuxit ur sina nuvarande lokaler och innebär att kontorsytan utökas från 300 till 1.000 kvadratmeter. Alexander Eliasson är arbetsplatschef på Fortnox och har ansvarat för flytten.

– Det är en känd lokal i Malmö och det underlättar när man letar nya sökande. Det gör det lätt för pendlare och vi ville komma in mer i kärnan av Malmö, med hotel tio meter bort, säger han.

Bolaget har likt moderbolaget gjort en stadig resa uppåt i både omsättning och vinst sedan 2015. 2019 slutade de på 21,3 miljoner kronor i vinst och en omsättning på 91,6 miljoner. Resultatet innebar en dubbelt så stor vinst jämfört med året innan.

Mette Carlbom

Fortnox dotterbolag Fortnox Finans med säte i Malmö är inne i en expansionsfas. I samma veva som bolaget nu får […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]