onsdag 17 juli 2024

inloggad som

Boost by FC Rosengård-chef till New Republic

PR-byrån New Republic värvar Filippa Morfiadakis, grundare och före detta verksamhetsledare på Boost by FC Rosengård, till sitt Malmökontor. Detta efter ett starkt pandemiår i Öresundsregionen. 

– Vi har verkligen kämpat hårt och lyckas göra ett bra år. Vi har inte använt några coronastöd och inte permitterat någon personal. Men vi fick snabbt justera vår affärsmodell och anpassa vår rådgivning efter nya behov, till exempel genom att anlita en virolog redan i mars. Plus att vår expertis efterfrågas extra mycket när situationen kräver snabba och effektiva politiska beslut, säger Olle Schubert, vd på New Republic. 

New Republic kallar sig en public affairs-byrå, snarare än bara en PR-byrå. Deras fokus ligger nämligen på beslutsfattande och opinionsbildning, ofta i gränslandet mellan politik, näringsliv och intresseorganisationer. 

– Vår expertis är att identifiera fungerande lösningar på samhällsproblem och att lotsa dem till genomförande genom att hitta intressegemenskap mellan berörda parter. Vi jobbar med allt från infrastruktur, energi och klimat till kultur och besöksnäring. Arbetsmarknadsfrågor är ett annat område, just nu verkar arbetskraftsinvandring vara på väg att bli en het fråga igen, inte minst i Öresundsregionen, säger Olle Schubert. 

Bolaget har under det gångna pandemiåret växt över hela landet och inte minst i Skåne. Huvudkontoret ligger i Stockholm och Filippa Morfiadakis har värvats till New Republics kontor i Malmö. Bolagets ambition är att expandera internationellt med start i Öresundsregionen. 

– Jag har jobbat med affärsutveckling inom ideella sektorn i tolv år och att ta Boost by FC Rosengård från idé till dagens verksamhet är definitivt det jag är allra mest stolt över. Social hållbarhet, arbetsmarknad, jämställdhet och integration är områden jag brinner för. Genom att gå vidare till New Republic vill jag växla upp det arbetet och bredda mig till andra samhällsviktiga frågor. Samtidigt kan jag stötta fler organisationer med sakkunskaper inom områden jag redan arbetat mycket med, säger Filippa Morfiadakis till Rapidus. 

Hon kommer senast från rollen som verksamhetschef på Boost by FC Rosengård. Det är en ideell förening som bildats av fotbollsklubben för att bland annat hjälpa personer i utanförskap med att hitta en sysselsättning. 

New Republics byråintäkter, det vill säga omsättningen exklusive underleverantörer, ökade till 28,8 miljoner kronor 2020 från 25,5 miljoner 2019. I år firar bolaget tio år på marknaden.

Emiliano Strauss

PR-byrån New Republic värvar Filippa Morfiadakis, grundare och före detta verksamhetsledare på Boost by FC Rosengård, till sitt Malmökontor. Detta […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.


 • Fetast plånbok vinner

  Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

 • Glad påsk!

  Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]

 • Damfotboll en svår affär

  Att damfotbollen har det tuffare ekonomiskt än herrarna är ingen hemlighet. Spelarförsäljningar och Europaspel ger inte i närheten av samma genomslag som på herrsidan.

 • Klubbarna kämpar för ekonomin i Superettan

  Superettan i fotboll ger betydligt lägre tv-intäkter än Allsvenskan. Så här löser de skånska klubbarna Helsingborgs IF, Trelleborgs FF och Landskrona BoIS utmaningen.

 • I år ska MFF fylla kassan

  Snart drar fotbollens högsta serier igång för året. Rapidus har tagit en titt på de ekonomiska förutsättningarna för skånska elitföreningarna. För MFF bör Europaspel ge mer pengar i år, även om det sportsliga resultatet blir likartat jämfört med tidigare år. Det säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

 • Danskt hygge över Sveriges nedgång

  Sverige är i fritt fall. Det konstaterar danska journalister när de granskar Sveriges ekonomi, invandring och kriminalitet. Danskarna förundras över hur så mycket kunde gå så fel i det land som de har varit så avundsjuka på i många år. Rapidus korrepondent i Danmark Keld Broksø har gått igenom den nya danska mediebilden av Sverige.

 • Special: Helgernas nyhetssvep

  Har du haft fullt upp med matförberedelser, shopping och långväga släktingar? Ingen fara, Rapidus är tillbaka och har gjort ett svep med några av de hetaste nyheterna från det skånska näringslivet.

 • Börja satsa, sluta spara

  Glädjen med årets mörkaste tid är att det vänder. Frågan är om årets vintersolstånd sammanfaller med ekonomin och framtidsutsikterna. Vi tror det och önskar dig som Rapidusmedlem ett ljusnande 2024.

 • Näringslivets önskelista

  Elförsörjning, fred i Ukraina och en mer proaktiv innovationspolitik – det är några av de saker som det skånska näringslivet önskar sig för 2024.

 • På väg mot hållbarhet

  Tetra Pak med Sverigechefen Marie Sandin har 50-faldigat hållbarhetsinvesteringarna på fem år.