tisdag 7 maj 2024

inloggad som

Doftbete för vägglöss på global expansion

|  
|  

Nattaro Labs befinner sig i en expansionsfas sedan de fick ett EU-patent beviljat i höstas för en produkt som bekämpar vägglöss. Företaget är nu på god väg att komma in på den globala marknaden.

– Vi har en PCT, en världsansökan som beräknas gå igenom i flera länder i år, och vi fick igenom patent i Ryssland nyligen, säger Carl-Johan Gustafson, vd på Nattaro Labs till Rapidus.

Med den senaste produkten, som kan beskrivas som doftbete för vägglöss, har bolaget hittat ett sätt att upptäcka vägglöss i tid i olika typer av fällor.

– Det är viktigt att upptäcka vägglöss tidigt. Alla fällor, enkla klisterfällor såväl som avancerade IoT-lösningar, behöver vårt patenterade lockmedel för att funka bra.

Nattaro omsätter i dag sex miljoner och de har hittat en ny partner i Storbritannien som tillhör Andermatt-gruppen. Även den tyska partnern Biofa har anslutit sig till samarbetet som ska utvecklas under 2021. Förra året tog företaget in nytt kapital från befintliga ägare, bland annat Almi och anställda.

– Det gör att vi ska skala upp det här året. Vi söker nytt kapital via nyemission som kommer göras 2021. Pengarna kommer då att gå till att expandera och internationalisera våra produkter, och nå ut till saneringsföretag, men även till andra företag samt till privata kunder, säger Carl-Johan Gustafson.

Julia Eriksson

Nattaro Labs befinner sig i en expansionsfas sedan de fick ett EU-patent beviljat i höstas för en produkt som bekämpar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ørsted Sverige trotsar motvind

    Efter fjolårets katastrofresultat skrotar danska Ørsted flera av sina havsvindsprojekt världen över. Men planerna på en massiv utbyggnad i Sverige kvarstår. 

  • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

    Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

  • Rapidus-34:a på nytt jobb

    Rapidus utsåg Ludvig Sjöberg till topp fem bland 34:orna 2022 för sitt arbete med transplatationsbolaget UGKL Science. Nu byter han jobb och blir vd för Moroxite T, ett bolag från Bonesupport-gänget.