lördag 4 maj 2024

inloggad som

BetterWealth tar in mer pengar

|  
|  

Fintech-bolaget BetterWealth som tog in tio miljoner förra året har nu fått in 6,5 miljoner från de skånska investerarna Anders Petersson och Mikael Hägg. Investeringen ska ses som ett led i en större runda då man om ett år planerar att ta in mer kapital.

– Vi ska växla upp marknadsföringen och sätta oss på kartan, förfina verksamheten och utveckla företaget. Vi är nöjda med investeringsrundan då strategin var att vi skulle hålla det smått, och valde att inte gå ut på bred front. Trots det var intresset stort för emissionen då många i dag är intresserade av Fintech. Den digitala utvecklingen är spännande och lockar folk att investera, säger Johan Steneudde, Head of Relations på BetterWealth.

BetterWealth bedriver digital investeringsrådgivning som riktar sig både till privatpersoner och företag. Framöver ska bolaget satsa på att bredda kundkretsen och gå in på pensions- och försäkringsområdet.

– Vi måste vara vassa på det vi gör, och har en vass produkt som är skalbar och vi konkurrerar med storbankerna. Vi vill att folk ska byta till vår tjänst och visa att vi är det fräscha alternativet, säger Johan Steneudde.

BetterWealth ser sig som ett alternativ som ger ett mer diversifierat sparande där spararen får fler alternativ att välja på när det kommer till val av tillgångar.

– Vi visar på fler alternativ och till lägre risk dessutom. Investeringsprodukterna har en strid ström av kunder till oss och fler får upp ögonen för både oss och för digital investeringsrådgivning generellt.

Julia Eriksson

Fintech-bolaget BetterWealth som tog in tio miljoner förra året har nu fått in 6,5 miljoner från de skånska investerarna Anders […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.