måndag 15 april 2024

inloggad som

Absfront växer ur lokalerna

|  
|  

Malmöföretaget Absfront, som bildades i fjol när Absalon köpte upp Dynavigate, startar ett dotterbolag i Göteborg. Nyrekryteringen Gustav Oliveståhl blir vd för det nya dotterbolaget och har liksom dess andre anställde Kalle Olsson rekrytrats från Capgemini. Samtidigt har moderbolaget vuxit ur sina lokaler och flyttar från Minc till Stormhallen i Malmö.

– Gustav och Kalle har drivit Caps tjänster kring Microsofts molnlösningar Azure, som har vuxit bra på grund av vad de gjort. Nu ville de själva driva något och vi tycker det är bra att de får känna mer ansvar, så vi valde att starta ett dotterbolag, säger Absfronts vd Sebastian Merlöv.

Absfron utvecklar tilläggsprodukter till Microsofts affärssystem. Att Göteborg valdes som företagets första etablering utanför Malmö beror enligt Sebastian Merlöv på att det redan fanns flera kunder där, som European Furniture Group, och att även flera möjliga nya kunder visat intresse.

– Det känns lättare både logistiskt och kulturellt att starta kontor där än i Stockholm. Tanken för året är att etablera oss i Göteborg och sedan jobba i andra städer via partners, så vi har inte tänkt starta något mer fysiskt bolag än. På sikt kanske vi ska finnas på plats i Stockholm och längre norrut också, säger Sebastian Merlöv.

Absfronts huvudkontor i Malmö har under året vuxit från åtta anställda till 13 och siktar på att bli 25 inom två eller tre år. Därför flyttar man nu från Minc till Stormhallen, lokalen på Stormgatan i Malmö som en gång hyste Sveriges första badmintonhall.

– Vi har vuxit så in i vassen! Omsättningen ser ut att landa på 13 miljoner i år mot knappt nio i fjol med 2,5 till tre miljoner kronor i vinst mot 1,5 förra året. Framför allt har vi fördjupat vårt samarbete med Microsoft, så vi får mer intäkter därifrån. Men vi har också vågat nyanställa under pandemin när andra dragit ned och nu får vi betalt för det, säger Sebastian Merlöv.

Niclas Lindstrand

Malmöföretaget Absfront, som bildades i fjol när Absalon köpte upp Dynavigate, startar ett dotterbolag i Göteborg. Nyrekryteringen Gustav Oliveståhl blir […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.