torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Dansk TV-kändis lyfter vetenskapsmagasin

|  
|  ,

Entreprenören Denis Rivin, som gjort sig känd i Danmark bland annat genom att hålla i Ted Talks, har hittills drivit medieprojektet #ActualNews i bakgrunden. Men med ett inlägg i sociala medier lyckades Jesper Buch, en superkändis bland danska entreprenörer och ängelinvesterare, ändra på det. Nu är nyhetstjänsten i ropet och det öppnar dörren för investeringar. 

Jesper Buch ligger bakom bland annat Just Eat och deltar i panelen i TV-succén “Løvens Hule” på Danmarks Radio, den danska motsvarigheten till Draknästet. Han gav nyligen #ActualNews en push när han i sociala medier efterlyste entreprenörer inom nya medier samt en presentation i Løvens Hule. Jesper Buch ville ha “en nyhetstjänst som lyfter befolkningen utan negativa nyheter” och ”utan att hela tiden skapa rädsla och panik.” Denis Rivin taggades i inlägget med över 7.300 likes och 600 kommentarer:

– Jag arbetar exakt med vad Jesper Buch efterfrågar och har gjort det i fyra år: kommunicera mänsklighetens vetenskapliga framsteg i en blandning av kritisk optimism och strategisk framsynthet. Inga bra historier, bara verkliga framsteg. Vill du ha fossilfria flyg? Du har det! Ny cellterapi som påskyndar läkning av benfrakturer? Här har du. Hörapparater för en dollar? Inga problem, säger Denis Rivin.

På några veckor har #ActualNews uppmärksammats allt mer. Rivin har nu landat ett uppdrag om att producera video på engelska för Bloxhub om ämnen som klimat, innovation och stadsutveckling. Ett pilotprojekt med Jyske Bank bådar också gott. 

– Det bör finnas fler sponsorer bland företag som vill kopplas till optimistiska nyheter om banbrytande vetenskapliga framsteg. Det är upplagt för en global spridning, men nu vill jag ha fotfäste i Danmark innan jag går vidare till Sverige och andra länder, säger Denis Rivin.

Keld Broksø

Entreprenören Denis Rivin, som gjort sig känd i Danmark bland annat genom att hålla i Ted Talks, har hittills drivit […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad