lördag 20 april 2024

inloggad som

Larmarmband för äldre nära lansering

|  
|  

Stylos Designs smarta trygghetslarm för äldre, Vevios, har på grund av coronapandemin dragits med försenade leveranser från Kina. Nu ser prototyperna ut att anlända till företaget och de sista testerna med armbanden ska göras på en grupp äldre i kommunen tillsammans med samarbetspartnern Viser.

– Allt blev försenat då vi hade en del komponenter som fastnade i Kina, så planeringen har förskjutits. Vi inväntar prototyper som ser ut att anlända i veckan och vi inleder testerna så fort vi fått dem, säger Hanne Pålsson, industridesigner och vd för Stylos Design.

Hon berättar att mycket lossnade i september när de blev godkända för försäljning i EU.

– CE-märkningen är genomförd i september, vilket var ett stort steg för oss. Sedan är det bara att börja producera produkten, så vi räknar med att det kommer hända mycket nu framöver, säger Hanne Pålsson.

Planen är att armbanden ska börja säljas nästa höst och företaget planerar för en nyemission.

– Vi hoppas på en nyemission före årsskiftet och har satt deadline den sista december. Men vi är medvetna om att det kan dra ut på tiden och vi söker så gott vi kan nu innan årets slut, och kommer troligen fortsätta under våren, säger Hanne Pålsson, som i fjol var en av Rapidus och PwC:s 34or.

Julia Eriksson

Stylos Designs smarta trygghetslarm för äldre, Vevios, har på grund av coronapandemin dragits med försenade leveranser från Kina. Nu ser […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.