tisdag 14 maj 2024

inloggad som

AI-motor ska effektivisera influencerindustrin

|  
|  

Malmöbolaget GoldenGlow lanserar nu Mysocial 2.0, en ny version av det som beskrivs som “LinkedIn för Influencers”. Det har nu tillkommit en artificiell intelligens som ska ta fram de influencers som spås ge bäst avkastning för det specifika företaget.

– Det vi gör är att rekommendera rätt influencers att arbeta med. Många företag vet inte vem de ska samarbeta med och nu skräddarsyr vi så rätt influencer rekommenderas till företaget, säger den 23-årige vd:n för Mysocial, Mustafa Alfredji, till Rapidus.

Den nya versionen av Mysocial använder en algoritm för maskininlärning för att förstå vilken typ av influencers företaget borde samarbeta med och vem man kan hoppa över. Som det sett ut hittills har företag kunnat hitta influencers genom diverse listor, men AI-motorn målgruppsanpassar tjänsten och ger direkta rekommendationer utifrån vad företaget vill representera.

– Ett företag kontaktade mig och sa att de inte hade fått bra avkastning på sin influencer marketing. Det visade sig att de valde helt fel influencers att jobba med. Vi vill eliminera denna risk helt och hållet. Till skillnad från andra så kan vi rekommendera rätt influencers för dig, därefter kan du med ett knapptryck komma i kontakt med de kreatörer du är intresserad av. Rekommendationerna blir bättre över tid ju mer du använder tjänsten, säger Mustafa Alfredji.

Julia Eriksson

Malmöbolaget GoldenGlow lanserar nu Mysocial 2.0, en ny version av det som beskrivs som “LinkedIn för Influencers”. Det har nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.