torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Allone tar in kapital till svensk lansering

|  
|  

För att kunna satsa på lansering i Sverige som första marknad har säkerhetsbolaget Allone tagit in 3,6 miljoner kronor i en nyemission. Bolaget fick byta strategi på grund av coronapandemin, från ett fokus på USA till en satsning i Norden.

Malmöbolaget Allone har utvecklat appen Seecure som är ett säkerhets- och överfallslarm som laddas ner till telefonen. De hade testat sitt koncept hos flera hotell, en skola och en synagoga i USA när gränsen stängdes första veckan i mars, uppger bolagets grundare och vd Anders Paulson.

– Nu har vi fått ändra strategi och riktar vår marknadsföring mot Norden, där vi fortfarande kan resa runt, med start i Sverige, säger han.

Tidigt i våras lanserade bolaget också en knapplösning som komplement till appen. Det är knappar stora som enkronor med vilka användaren snabbt kan larma vid överfall eller sjukdom, även om mobilen är avstängd. Larmet kan skickas till utvalda personer, som säkerhetsvakter eller anhöriga, och chattgrupper kan skapas. Vid larm skickas GPS-koordinater och positionsinformation om vilken våning och vilket rum individen befinner sig i. Detta sker via signaler från Bluetooth-enheter som sätts upp i husen.

Larmet kan både vara tyst och ljudligt. Detta gör enligt Anders Paulson lösningen till ett bra säkerhetslarm både för privatpersoner vid överfall eller sjukdom och för anställda på exempelvis sjukhus, skolor och hotell.

Appen är gratis för privatpersoner men knappen ska vara en prenumerationstjänst. Kapitalet vid nyemissionen sköts till från tidigare ägare och en ny, men Anders Paulson vill inte avslöja namnet på den nya delägaren.

Elisabet Ottosson

För att kunna satsa på lansering i Sverige som första marknad har säkerhetsbolaget Allone tagit in 3,6 miljoner kronor i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad