fredag 1 mars 2024

inloggad som

Skånska småhus på europeisk expansion

|  
|  

Det Malmöbaserade e-handelsföretaget Polhus, som utvecklar och säljer lättmonterade mindre trähus, ökade sin försäljning med 85 procent under sommarmånaderna jämfört med förra året. Enligt vd Oscar Troedson är de nu den största online-aktören inom sitt område sett till omsättning och siktar på en halv miljard kronor år 2023.

– Vi har ett bevisat case tillväxtmässigt. När vi hoppade på och köpte ut grundaren 2017 hade bolaget knappt 40 miljoner i omsättning och sedan dess har vi stegvis ökat. Först till knappt 60, sedan dryga 80 och nu går vi mot 140 miljoner i år, säger han.

Han köpte bolaget – då ett traditionellt trähusföretag i Dalarna som bara sålde till återförsäljare – tillsammans med sin bror Anton Troedson. De har gjort om det till ett e-handelsföretag, flyttat till Malmö och lagt produktionen i Estland. Webbshoppen har lanserats i Sverige, Danmark, Norge och Tyskland, och ska enligt planerna släppas i ungefär lika många europeiska länder till nästa år.

– Svenska hus har design som sticker ut internationellt och vår produktkatalog är stark. Tyskar gillar den definitivt, det har vi märkt. Vi har lyckats med logistiken och IT-systemen och vet att vi kan nå lönsamhet snabbt på fler marknader, säger Oscar Troedson.

Polhus har i dag 13 anställda och planerar att växa med ytterligare fem personer efter årsskiftet.

Emiliano Strauss

Det Malmöbaserade e-handelsföretaget Polhus, som utvecklar och säljer lättmonterade mindre trähus, ökade sin försäljning med 85 procent under sommarmånaderna jämfört […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.