fredag 1 mars 2024

inloggad som

Pinmeto öppnar fler europeiska kontor

|  
|  

Malmöbolaget Pinmeto, Årets Rapidusföretag 2019, rekryterar till samtliga kontor och startar samtidigt upp sin första avdelning i södra Europa, när de nu öppnar ett kontor i Portugal.

Bolaget utvecklar en onlinetjänst som hjälper företag att göra sig tillgängliga på sociala medier, sökmotorer och karttjänster. Fram till slutet av nästa år planerar de att dubbla antalet anställda till drygt 100 personer.

– Det är en del av vår post-pandemi-satsning, vi har suttit still i båten under pandemin fram tills nu, säger vd Daniel Melkersson om den pågående offensiven.

Bolaget har sju kontor belägna i de nordiska länderna, Polen, Rumänien och nu senast även Portugal.

– Vi skalar närmsta året vårt bolag i huvudsak på det sätt vi vet att vi är bra på, att öppna kontor på Europeiska marknader. Vi utvärderar i nuläget nya marknader och tittar på fem andra som är utspridda i centraleuropa. Initialt öppnar vi i Portugal och det finns en baktanke med det, säger Daniel Melkersson.

Längre fram siktar Pinmeto på att ta sig in på marknaden i Sydamerika, något som värvningarna till Portugalkontoret ska ha erfarenhet av.

– De nya kollegorna i Portugal var här för två veckor sedan så nu är det igång, men det är fortfarande nytt och i sin linda.

Det riskkapitalfinansierade bolaget tog in 20 miljoner för två år sedan. Under fjärde kvartalet uppger Daniel Melkersson att det är troligt med ytterligare en finansieringsrunda.

– Mest troligt är att det då blir internt av redan befintliga ägare, säger han

Mette Carlbom

Malmöbolaget Pinmeto, Årets Rapidusföretag 2019, rekryterar till samtliga kontor och startar samtidigt upp sin första avdelning i södra Europa, när […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.