söndag 19 maj 2024

inloggad som

Tre frågor till Spotlight Groups vice koncernchef…

|  
|  

…Markus Neuding. I morgon är det premiär för Spotlight Group som noterat företag – på Spotlight. Överteckningen blev 1.800 procent.

Satte ni för lågt pris?

– I det är fallet var det en säljande aktieägare när Tommy Jacobsons investmentbolag Varenne avvecklade sin verksamhet och därmed sina innehav. Så det var ingen vanlig emission där vi gjort en värdering utan frågan var vad säljaren ville sälja för och vad allmänheten kunde tänkas vara intresserade att köpa för.

Vem fattade beslutet att gå till börsen?

– Det gjorde övriga större ägare tillsammans med styrelsen och ledningen, för personalen är det väldigt viktigt att få möjligheten att bli ägare och att ha samma incitament som stora ägare. Dessutom uppmärksammas vi mer som börsnoterade så vårt varumärke blir starkare. Det blir förstås också ett antal regler att följa när det gäller information och intressekonflikter, men det är vi redan experter på att hantera.

Hur mycket köpte du själv?

– Jag köpte för 225.000 kronor och ägde sedan tidigare cirka 1,2 procent av bolaget. Vi var ett antal i ledningen som tog ett teckningsåtagande. Det var på max 225.000 kronor per person så det skulle finnas över till allmänheten också.

Niclas Lindstrand

…Markus Neuding. I morgon är det premiär för Spotlight Group som noterat företag – på Spotlight. Överteckningen blev 1.800 procent. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]