måndag 5 juni 2023

inloggad som

Lund och Malmö nästa för Uber-utmanare

|  
|  

Det estniska bolaget Bolt finns i dag i över 35 länder och lanserar nu sin taxiverksamhet i Lund och Malmö. Med tiden kan de även komma att erbjuda elsparkcyklar och matleveranser.

– Innan vi väljer en ny marknad tittar vi alltid på möjligheterna för synergier mellan våra produkter. Taxin är vår kärnverksamhet och vi börjar oftast där, men det är en generell ambition vi har att lansera hela vårt erbjudande med matleveranser och elsparkcyklar, säger Albin Grkovic, Sverigechef på Bolt.

Taxiverksamheten fungerar ungefär som Uber med en app som kopplar ihop chaufförer och passagerare. Förarna är antingen frilansare eller anställda av en åkare. Bolaget grundades 2013 och har tagit in över 200 miljoner dollar i riskkapital.

– Vi kör med schysstare villkor än konkurrenterna, till exempel tar vi en betydligt lägre avgift och har bonussystem för att belöna förarna. Samtidigt kan vi konkurrera med tillgängliga priser och det bottnar i att vi har en väldigt smal organisation där vi granskar varenda utgift, säger Albin Grkovic.

Emiliano Strauss

Det estniska bolaget Bolt finns i dag i över 35 länder och lanserar nu sin taxiverksamhet i Lund och Malmö. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl