söndag 4 juni 2023

inloggad som

Stratiteq växer inom kollektivtrafik

|  
|  

Malmöföretaget Stratiteq har tecknat avtal med Blekingetrafiken om att utveckla och förvalta en analysplattform för kollektivtrafiken. Avtalet är på två år med option på ytterligare två års förlängning och inledningsvis värt två miljoner kronor.

– Kollektivtrafiken är väldigt dataintensiv, det finns oerhört mycket data om försäljning och resande som kan användas till mycket. Inte minst i coronatider, när trafiken är under stort tryck, kan man skapa insikter om vad det finns för förändringsbehov om både trafik och erbjudanden till kunderna, säger Jan Landelius, senior affärskonsult på Stratiteq, till Rapidus.

I höstas skrev Rapidus om hur Stratiteq vann en upphandling för ett jättekontrakt om Skånetrafikens biljettsystem, ett avtal värt minst 100 miljoner kronor. Systemet används även av Blekingetrafiken och Östgötatrafiken genom ett samarbete med Skånetrafiken.

– Den här affären ligger helt i linje med vår strategi där ett av våra viktigaste områden är just kollektivtrafik. Vissa delar går att genomföra åt andra också, vi återanvänder vår kunskap och förståelse som vi fått av bolagens verksamhet och vardag, säger Jan Landelius.

Än så länge är det i Sverige som Stratiteq har sina kunder inom kollektivtrafik. Men tanken är att sprida den delen av verksamheten betydligt längre.

– Det är alltid lättare att gräva där man står. Vi känner att vi har kunskaper och kompetens som inte bara fungerar i södra Sverige utan i hela Norden och ute i Europa. Vi har gjort det så länge nu och varje ny affär visar att vi kan skapa värde som leverantör inom kollektivtrafiken, säger Jan Landelius.

Stratiteq omsatte i fjol 146 miljoner kronor och har 105 anställda.

Niclas Lindstrand

Malmöföretaget Stratiteq har tecknat avtal med Blekingetrafiken om att utveckla och förvalta en analysplattform för kollektivtrafiken. Avtalet är på två […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl