torsdag 25 april 2024

inloggad som

Small Cap Partners säljer Hässleholmsbolag…

Det skånska investerarkollektivet Small Cap Partners, SCP, säljer Hässleholmsbolaget Silver Weibull till Tass. Det är därmed andra gången som Small Cap Partners gör en exit, den första var trafiksäkerhetsföretaget Blinkfyrar i Staffanstorp.

– Vid årsskiftet tog vi beslut om att det var läge att hitta en ny ägare till bolaget när vi betalat av vårt förvärvslån. Coronaproblematiken gjorde att några möjliga köpare valde att vänta, men två ville gå vidare ändå, så vi valde att avsluta med Tass, säger Thomas Wiklund, partner på SCP och ägare till investmentbolaget Dendera Holding.

Silver Weibull utvecklar och säljer sockercentrifuger globalt och är en mekanisk underleverantör med fokus på grövre svets och bearbetning. Företaget har hundraåriga rötter och köptes 2001 av en investerargrupp med nuvarande vd Jonas Rolandsson i spetsen.

– När några av oss tyckte det var dags för pension 2015 så sålde vi till SCP. Nu har vi sett över allt från marknad till kostnader i några år och då kan en ny ägare ta över. Själv blir jag åtminstone kvar som vd, säger Jonas Rolandsson till Rapidus.

Silver Weibull omsätter runt 90 miljoner kronor och har drygt 30 anställda i Hässleholm. Den nya ägaren Tass ägs av Tommy Larsson, grundare av Rörläggaren som 2014 köptes av Instalco i en av de största fusionerna i den svenska VVS-branschen.

Niclas Lindstrand

Det skånska investerarkollektivet Small Cap Partners, SCP, säljer Hässleholmsbolaget Silver Weibull till Tass. Det är därmed andra gången som Small […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.