lördag 2 december 2023

inloggad som

Small Cap Partners säljer Hässleholmsbolag…

Det skånska investerarkollektivet Small Cap Partners, SCP, säljer Hässleholmsbolaget Silver Weibull till Tass. Det är därmed andra gången som Small Cap Partners gör en exit, den första var trafiksäkerhetsföretaget Blinkfyrar i Staffanstorp.

– Vid årsskiftet tog vi beslut om att det var läge att hitta en ny ägare till bolaget när vi betalat av vårt förvärvslån. Coronaproblematiken gjorde att några möjliga köpare valde att vänta, men två ville gå vidare ändå, så vi valde att avsluta med Tass, säger Thomas Wiklund, partner på SCP och ägare till investmentbolaget Dendera Holding.

Silver Weibull utvecklar och säljer sockercentrifuger globalt och är en mekanisk underleverantör med fokus på grövre svets och bearbetning. Företaget har hundraåriga rötter och köptes 2001 av en investerargrupp med nuvarande vd Jonas Rolandsson i spetsen.

– När några av oss tyckte det var dags för pension 2015 så sålde vi till SCP. Nu har vi sett över allt från marknad till kostnader i några år och då kan en ny ägare ta över. Själv blir jag åtminstone kvar som vd, säger Jonas Rolandsson till Rapidus.

Silver Weibull omsätter runt 90 miljoner kronor och har drygt 30 anställda i Hässleholm. Den nya ägaren Tass ägs av Tommy Larsson, grundare av Rörläggaren som 2014 köptes av Instalco i en av de största fusionerna i den svenska VVS-branschen.

Niclas Lindstrand

Det skånska investerarkollektivet Small Cap Partners, SCP, säljer Hässleholmsbolaget Silver Weibull till Tass. Det är därmed andra gången som Small […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad