torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Skånska byråer startar gemensamt bolag

De skånska byråerna Martin Kann Group och Sustainable Studio bildar det gemensamma bolaget The Bacon Hospital. Den nya kommunikations- och designbyrån, baserad i Malmö, ska driva på hållbar utveckling. Grundaren Martin Kann, mest känd för Bob Hunds omslag, säger till Rapidus att den pågående coronakrisen öppnar för en snabbare omställning när det gäller hållbarhet.

– Mitt i soppan som uppstått ser man att positiva saker hänt i omställningen. Det har blivit ett vacuum där folk beter sig annorlunda. De vakna företagen borde vara på fötterna nu, inte spara sig ur krisen utan växla upp. Så vi är mer relevanta än någonsin, säger Martin Kann.

Han startar The Bacon Hospital tillsammans med Sustainable Studios grundare Lina Gustavsson, som blir vd i det nya bolaget. De har arbetat tillsammans i flera år och planerna på att starta ett gemensamt bolag är inte nya.

– Jag lämnade den traditionella reklambranschen för sex år sedan för att bara jobba med hållbarhetsrelaterade uppdrag. Den vägen kom jag i kontakt med Sustainable Studio, vi kommer från olika håll och det visade sig att vi kompletterar varandra perfekt. Och i The Bacon Hospital har vi nu utvecklat en gemensam approach, säger Martin Kann.

Namnet The Bacon Hospital sticker ut en aning…

– Avsiktligt ja! Bacon får illustrera det enorma systemfelet i samhället.

Niclas Lindstrand

De skånska byråerna Martin Kann Group och Sustainable Studio bildar det gemensamma bolaget The Bacon Hospital. Den nya kommunikations- och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.