söndag 19 maj 2024

inloggad som

Nytt bolag lanserar app för småbarnsfamiljer

|  
|  

Som en dejtingapp, fast utan dejting och riktat till småbarnsföräldrar. Det är tanken bakom Bej Technologies plattform, det nystartade bolaget som LU Holding investerar i. Nu väntar en lansering inom kort.

– Du knappar in din information, ditt barns ålder och vad du letar efter. Sedan får du upp en lista med personer som stämmer in på det du letar efter. Som en Tinder för barn, säger vd Tim Schulz som gått samman med sin fru Anna Schulz för att starta bolaget Bej Technologies.

Tillsammans med två utvecklare, anställda på heltid, har de utvecklat idén. Liknelsen med Tinder är dock aningen skämtsamt menad, fortsätter Tim Schulz.

– Det kan verka likt men tanken är att ha en mer holistiskt ingång. Längre fram ska vi utveckla fler funktioner där man ska kunna planera aktiviteter och skapa grupper. Men vi måste börja någonstans, säger han.

För att nå framgång behöver de nå upp till en kritisk massa användare snabbt. Till sin hjälp har de Jonny Rosengren, som tagit plats i styrelsen. Han har i över ett decennium jobbat med målgruppen i plattformarna babyhjälp- och gravid .se.

Tim Schulz har en examen från entreprenörskapsprogrammet vid Lunds universitet. Tidigare har han bland annat startat Renjer Snacks, som säljer torkat renkött, med framgång speciellt på den tyska marknaden. I veckan börjar de första testerna med appen och i början av juli ska den släppas i en första betaversion.

Mette Carlbom

Som en dejtingapp, fast utan dejting och riktat till småbarnsföräldrar. Det är tanken bakom Bej Technologies plattform, det nystartade bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]