torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Seecure nylanseras med coronafunktioner

Apputvecklaren Allone lanserar en uppdaterad version av sin larmapp Seecure och har tagit in 2,3 miljoner kronor från tidigare ägare, bland andra Qliks tidigare vd Lars Björk.

Appidén går ut på att förvandla mobiltelefoner till överfallslarm och trygghetslarm, som kan larma familjemedlemmar eller andra användare i närheten vid en nödsituation. Dessutom kan man med hjälp av en GPS-funktion till exempel följa sitt barns väg hem från skolan.

Den nya versionen som nu lanseras innehåller en chatfunktion som aktiverar en gruppchat med grannar eller närstående när ett larm lösts ut. Efter den senaste tidens granskningar om en kraftig ökning av våld i hemmet har Allone också byggt in ett tyst larm som kan larma utan att det syns på telefonen.

– Vi har anpassat appen för alla som känner sig oroliga och otrygga nu i dessa tider med corona och att vi inte kan träffa varandra. Allt är ju inte sjukvårdsärenden, vi ville skapa det här verktyget så man kan få kontakt med någon när man behöver det. Man kan skicka bilder och ha olika grupper baserat på vilken tid på dygnet det är. Man kan också bestämma om och när man vill dela sin position och med vem, säger Gustav Rosengren, kundansvarig på Allone.

Appen Seecure är gratis att ladda ner och använda. Företagets inkomster kommer i stället från Seecure Workplace som riktas till företag. Dess försäljning hade börjat ta fart främst till hotell, skolor och religiösa center i USA men bromsades sedermera upp av krisen. Då valde bolaget att i stället satsa på att vidareutveckla apparna och lansera en corona-anpassad version i Sverige.

– Vi vill inte tjäna på situationen utan hjälpa till genom att sprida vår app som vi tror kan hjälpa många. Det kan till exempel vara tryggt att kunna följa sina föräldrar eller andra i riskgruppen, och veta att man larmas om de hamnar i en nödsituation, säger Allones grundare och vd Anders Paulson.

Allone grundades 2014 i Ängelholm och flyttade till Malmö 2018. Bolaget har en handfull anställda och har sedan starten tagit in cirka 18 miljoner kronor.

Emiliano Strauss

Apputvecklaren Allone lanserar en uppdaterad version av sin larmapp Seecure och har tagit in 2,3 miljoner kronor från tidigare ägare, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad