måndag 5 juni 2023

inloggad som

Blodtrycksdoktorn ger högtryck hos Accumbo

I mars lanserade e-hälsoföretaget Accumbo, med kontor i Lund och Kalmar, sin tjänst Blodtrycksdoktorn. Två månader senare har 10.000 patienter registrerat sig och tjänsten har skapat intresse hos både globala vårdkoncerner och riskkapitalföretag.

– Vi började utveckla Blodtrycksdoktorn för tre år sedan och i höstas publicerades forskningen som visade att det verkligen är ett effektivare sätt att hjälpa människor med högt blodtryck. Nu fick vi ett jättelyft när blodtrycket kom i fokus under coronavåren, säger Accumbos vd Pontus Bodelsson till Rapidus.

Blodtrycksdoktorn gör att patienter kan använda en blodtrycksmätare tillsammans med en mobilapp och hålla kontakt med läkare och hälsovetare från hemmet i stället för att besöka vårdcentralen. Accumbo planerar två olika affärsmodeller för tjänsten, en där de själva rekryterar patienter och en där plattformen licensieras ut.

– Marknaden är enorm, högt blodtryck är en av världens allra vanligaste sjukdomar och orsaker till för tidig död. Efter att forskningen publicerades och vi hamnade på en lista över de hundra mest innovativa företagen i hälsosektorn har vi börjat föra samtal med flera globala vårdkoncerner som vill licensiera plattformen, säger Pontus Bodelsson.

De 10.000 som redan anmält sig till tjänsten kommer dock via företagets egen marknadsföring – som bara har skett på Facebook.

– Det fick en enorm spridning till vänner och bekanta, vi har inte gjort några kampanjer alls. Som ett företag i uppstartsfas måste vi jobba för högtryck för att hantera allt intresse, men det är ett kärt problem, säger Pontus Bodelsson.

Accumbo grundades för tre år sedan av Kalmardocenten Martin Carlsson. I dag ägs företaget av honom, Pontus Bodelsson – som började som styrelseordförande i bolaget – medarbetarna, börsnoterade Brighter, Min Doktors grundare Magnus Nyhlén och olika affärsänglar.

Niclas Lindstrand

I mars lanserade e-hälsoföretaget Accumbo, med kontor i Lund och Kalmar, sin tjänst Blodtrycksdoktorn. Två månader senare har 10.000 patienter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl