söndag 4 juni 2023

inloggad som

CA Andersson gör en miljon skyddsvisir

|  
|  

Efter mer än 150 års produktion av trycksaker har CA Andersson nu i krisens hetta ställt om till smittskyddsprodukter.

– Vi har sagt en miljon skyddsvisir till att börja med men gör gärna fler. Vi har sjukvårdsregionerna som kunder och just nu 800.000 visir i order som väntar på leverans. Det har räddat vår verksamhet, så pass mycket att vi till och med lyckats undvika permitteringar, säger Olle Sterner, vd på CA Andersson.

I stället har företaget anställt cirka 180 personer på visstidskontrakt. Rekryteringarna har riktats till bland annat idrottsklubbar och CA Andersson har i dag visstidsanställda från exempelvis Lugi, FC Rosengård och Malbas.

Bolaget gör även dekaler och displayer som påminner om att hålla avstånd, skyddsskärmar för till exempel kassapersonal och handtvättsstationer. Men det är framför allt efterfrågan på skyddsvisir som exploderat, inte minst efter att Arbetsmiljöverket i veckan godkände produkten för försäljning till vården. Nu producerar bolaget sin maxkapacitet på omkring 40.000 visir dagligen och har börjat se sig om efter nya lokaler.

– Det har gått väldigt snabbt, hela produktionsomställningen tog ungefär en vecka från idé, prototyp och ny investering till första leveransen. Vi investerade två miljoner i en ny maskin för att öka kapaciteten men det räcker inte längre, vi kommer nog behöva hjälp att skala upp ytterligare, säger Olle Sterner till Rapidus.

Emiliano Strauss

Efter mer än 150 års produktion av trycksaker har CA Andersson nu i krisens hetta ställt om till smittskyddsprodukter. – […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl