fredag 19 april 2024

inloggad som

Ingen konkurrens för Joint Academy

Coronaviruset har slagit ut Arthro Therapeutics konkurrens i Sverige. Bolagets vårdapp Joint Academy är nu det enda alternativet för äldre personer med artros, uppger bolagets vd och grundare Jakob Dahlberg.

– I olyckliga tider finns det alltid viss ekonomisk aktivitet och digital vård är ett av områdena där vi nu kan se riktigt höga volymer. Vi har märkt det och även våra branschkollegor. Sjukhusen och primärvården är helt stängda nu för patienter med artros, som i regel är personer över 65 år, och vi har 2-3000 inställda protesoperationer i månaden bara i Sverige, säger han.

Hittills har 15.000 personer behandlats via appen, som kopplar ihop patienterna med fysioterapeuter. Den samlar också in data från användarna som läggs till grund för ett individanpassat träningsprogram.

– Vi behöver se till att det finns tillräckligt med fysioterapeuter för att möta vår ökande efterfrågan. Nu klarar vi det, men det är svårt att estimera hur högt trycket kommer att bli, säger Jakob Dahlberg till Rapidus.

Samtidigt som de svenska användarna börjat växa snabbt i antal planerar bolaget en offensiv i USA. Sex personer arbetar nu på heltid för att etablera appen i landet.

– Vi har pratat lite löst om att ta in kapital i USA, det vore såklart väldigt gynnsamt med en stark partner på plats. Men nu i samband med coronautbrottet är inte bästa idén att resa kapital. Vi behöver ganska ansenliga summor och jag kan inte ens åka dit nu, säger Jakob Dahlberg.

Emiliano Strauss

Coronaviruset har slagit ut Arthro Therapeutics konkurrens i Sverige. Bolagets vårdapp Joint Academy är nu det enda alternativet för äldre […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.