onsdag 17 april 2024

inloggad som

AddPro satsar på prenumerationslösning

AddProkoncernen startar bolaget AddPro as a Service. Syftet är att satsa på prenumerationstjänster för IT-lösningar, riktat mot större företag. Första året räknar de med att göra affärer på upp mot 100 miljoner kronor.

Nya IT-system kräver i regel stora investeringar som sedan betalas av, vilket också betyder stora ekonomiska risker för många företag. AddPro, som i grunden är inriktat på IT-drift, har märkt en ökad efterfrågan på flexiblare system på området.

– Specifikt i vår bransch går det mot premiumlösningar. Revisorerna vill inte sitta med stora summor i balansräkningen och företagen vill kunna ändra sina koncept, säger AddPros vd Nicklas Persson till Rapidus.

Kunderna betalar en premie för flexibiliteten att kunna säga upp abonnemangen. Det handlar både om mjukvara och hårdvara, samt en kombination av egna och andras produkter som ska hyras ut. Verksamheten har redan börjat och de riktar sig mot bolag med mellan 50 och 1.000 anställda.

– För oss är inte risken lika stor, vi kan skicka IT-lösningarna till en annan kund. Jag tror att vi kommer att växa mellan 15 och 20 procent de närmaste åren, om man ser till våra kunders behov. Det är ett smidigt sätt för dem att skala upp eller ner, säger Nicklas Persson.

Mette Carlbom

AddProkoncernen startar bolaget AddPro as a Service. Syftet är att satsa på prenumerationstjänster för IT-lösningar, riktat mot större företag. Första […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Miljonregn över skånska startups

  ,
  Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

 • Det offentliga räds inte NIS2

  I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

 • Sandberg donerar 100 Mkr

  Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.