fredag 3 maj 2024

inloggad som

1337-avknoppning lanserar tjänst för hästsport

|  
|  

Estable plockar in 5,5 miljoner kronor från moderbolaget 1337 Works inför en mjuklansering av bolagets produkt för hästsportsentusiaster.

– Det är en big data-tjänst som samlar in data om hästsport, framför allt trav och framöver även galopp. Det är en konsumentprodukt där man betalar en licens för tillgång till tjänsten, säger Jani Ekonoja, vd och grundare på Estable.

Datan kommer dels från hästsportsförbunden, som samlar information om till exempel resultat, tider, banor och prispengar, dels från spelbolagen som står för speldata. Men tanken är att även användarna ska generera data, i form av till exempel betyg och kommentarer.

– Det är väldigt svårt som nybörjare att förstå sporten och hur man spelar. Och även för de insatta är det svårt när man ofta bara har några sekunder mellan loppen. Man hinner inte alltid analysera, och där kan vi med vår informations- och kunskapsplattform snabba på beslutsprocessen, säger Jani Ekonoja.

En betaversion av tjänsten testas nu i Sverige och under andra kvartalet i år räknar bolaget med en mjuk lansering.

– Det blir ingen kampanjunderstödd lansering. Vi bara öppnar upp tjänsten för allmänheten, för att se om ekvationen funkar och nyckeltalen pekar åt rätt håll, säger han.

Estable har sitt formella huvudkontor i Lund, men banden till hemstaden blir allt svagare. Bolaget flyttar nu all utveckling till Slovenien och Jani Ekonoja har själv sin bas i Stockholm.

Emiliano Strauss

Estable plockar in 5,5 miljoner kronor från moderbolaget 1337 Works inför en mjuklansering av bolagets produkt för hästsportsentusiaster. – Det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.