tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Influencertjänst på offensiv i Italien

|  
|  

Malmöbolaget GoldenGlows tjänst MySocial, som den 22-årige grundaren Mustafa Alfredji kallar LinkedIn för influencers, är på offensiv i Europa och framför allt Italien. Bolaget vill utnyttja karantänen och bolagens minskade reklamaktiviteter för att stärka ländernas influencer marketing.

– Efter att den italienska regeringen satte nästan hela landet i karantän har användningen av internet ökat med ungefär 70 procent. Det finns en större räckvidd för sociala medier, ett större utbud av uppmärksamhet. Samtidigt har annonsörerna börjat dra sig tillbaka, så det finns mindre konkurrens om italienarnas uppmärksamhet, säger Mustafa Alfredji, grundare och vd på GoldenGlow.

Därför satsar han nu på att värva användare och sänker kostnaden för ett premiumkonto i Italien och Tyskland till att börja med. Förhoppningen är alltså att värva ländernas influencers, som här avgränsats till personer med över 10.000 följare i sociala medier.

– Vi hade redan planer på att expandera i Europa och nu såg vi chansen att köra. Alla är ju hemma och har inget att göra, säger Mustafa Alfredji.

Han estimerar att en tredjedel av alla svenska influencers anslutit sig till tjänsten hittills. Men trots ökad internetanvändning och minskade marknadsföringsbudgetar har han ännu inte märkt någon större efterfrågan på influencer marketing ­– som tjänsten bistår premiumanvändare och annonsörer med.

– Vi ser inget dramatiskt än. För många är det inte så relevant med influencer marketing just nu och priserna för marknadsföring överlag kommer att gå ner. Men jag tror att när företagen sen ska aktivera sin marknadsföring igen så kommer de att minska sina billboard- och tv-budgetar, och satsa mer på internet eftersom räckvidden ökar, säger Mustafa Alfredji.

Emiliano Strauss

Malmöbolaget GoldenGlows tjänst MySocial, som den 22-årige grundaren Mustafa Alfredji kallar LinkedIn för influencers, är på offensiv i Europa och framför […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.