tisdag 18 juni 2024

inloggad som

… och ny hårdvara

|  
|  ,

Tera heter tjänsten som Europea, under varumärket T-Meeting, kallar en komplett kommunikationslösning för alla. Nu har bolaget lanserat ett tillhörande armband som kommunicerar med användaren via vibrationer och ljus.

Tjänsten är anpassad efter döva, dövblinda, hörsel- och synskadade samt personer med stamning eller talskada. Med hjälp av en AI-baserad mjukvara kan den transkribera tal till vanlig text eller blindskrift under ett vanligt telefonsamtal. Den kan under samtalet även läsa upp texter för de med synskada och omvandla talskadade personers text till tal.

– Tera föreskrivs som hjälpmedel i hela Sverige och Norge där vi vann en stor upphandling om ett video-callcenter för alla Norges döva och hörselskadade. Det finns ingen liknande tjänst som inkluderar så många med olika funktionsvariationer, säger Faruk Tairi.

Nu har bolaget lanserat ett tillhörande armband som kommunicerar med användarens mobil eller surfplatta via vibrationer och ljus. Så kan användarna bli varse om inkommande samtal, SMS och andra notiser till mobilen eller plattan.

– Man kan ställa in olika signaler för till exempel olika kontakter, säger Max Tairi.

Tera fungerar som ett komplement till T-Meetings huvudprodukter TM-Touch och TM-Mobile. Det är videokommunikationslösningar specialanpassade för personer med olika typer av hörsel-, syn- och talskador. Europea har cirka 30 anställda.

Emiliano Strauss

Tera heter tjänsten som Europea, under varumärket T-Meeting, kallar en komplett kommunikationslösning för alla. Nu har bolaget lanserat ett tillhörande […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Youcruit i konkurs

    Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

  • Magle på köparstråt

    Magle Chemoswed i Malmö aviserar sitt andra förvärv på kort tid. Först var det Amniotics som slukades, nu köper kontraktstillverkaren ett danskt bolag för 240 Mkr.

  • Tillfällig avkylning i het bransch

    HMS Network-grundarens ehandelsbolag JS Energi i Helsingborg kämpar med lönsamheten. Försäljning av värmepumpar på nätet gav växtvärk under chock-året för elpriser 2022.