torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Malmöbolag bildar företagsgrupp

Malmöbolaget Topvisible bildar en ny företagsgrupp, Top Marketing Group, tillsammans med Ranktrail och SearchStars. Syftet är att bli attraktivare för kunder, men även för de anställda, då kompetens inom digital marknadsföring är en bristvara.

Ranktrail är en mjukvara som samlar statistik om hemsidor via Google, SearchStars är Sveriges största konferens inom sökmarknadsföring. Den gemensamma nämnaren för dem och Topvisible är Magnus Äng, som nu blir vd för Top Marketing Group.

– Vi har upplevt att det finns synergier mellan företagen och en efterfrågan från kunder på olika tjänster. Ett annat syfte är är att kunna behålla kompetens. Det är en enorm efterfrågan på kompetensen inom digital marknadsföring. Visionen är nu att man som anställd ska kunna jobba i flera av de här företagen. Har man en idé och vill bidra med något mer så löser vi det, säger Magnus Äng.

Klar för styrelsen är utöver Magnus Äng även Ulf Hagman, nuvarande vd för OptiFreeze. Den nya företagsgruppen ska nu expandera, Topvisible har nu cirka 18 anställda och planer på att bli fler. Nya tjänster och idéer är på väg att förverkligas under det kommande året, enligt Magnus Äng.

– Vi växer ganska snabbt och nu tittar vi på hur vi ska göra det. I vilka länder i Norden vi ska etablera oss, i vilket tempo och vilka tjänster som ska lanseras var, säger han.

Mette Carlbom

Malmöbolaget Topvisible bildar en ny företagsgrupp, Top Marketing Group, tillsammans med Ranktrail och SearchStars. Syftet är att bli attraktivare för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.