söndag 25 februari 2024

inloggad som

Årets Rapidusföretag tar sikte på industrijättar

|  ,
|  

Malmöbaserade Pinmeto har inlett ett samarbete med Volvo Group. Mjukvaruföretaget, som nyligen blev årets Rapidusföretag, utvecklar därmed sin nuvarande affärsidé.

Pinmetos mjukvara ska hjälpa större kedjor att nå ut med information, som till exempel reklamkampanjer och öppettider, till olika sociala medier, karttjänster och sökmotorer. Men nu breddas verksamheten.

Samarbetet innebär att Volvo Group kan erbjuda att finansiera och erbjuda Pinmetos teknik till återförsäljare som inte har den tekniska kompetensen eller onlinenärvaron som krävs.

– Vi ska hjälpa stora varumärken med många återförsäljare. De som verkligen är beroende av dem, säger Daniel Melkersson, vd för Pinmeto, till Rapidus.

Det handlar främst om tyngre industri och expansionen ska öppna upp för en större marknad. Men Daniel Melkersson vill inte ta ut något i förskott.

– Det här är fortfarande inte ett etablerat affärsområde, utan är nytt för oss. Vi kör ett test och se hur det faller ut, säger han.

Mette Carlbom

Malmöbaserade Pinmeto har inlett ett samarbete med Volvo Group. Mjukvaruföretaget, som nyligen blev årets Rapidusföretag, utvecklar därmed sin nuvarande affärsidé. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.