fredag 19 april 2024

inloggad som

Nytt 1337-bolag utvecklar trädgårdsapp

Från den Lundabaserade idékläckarverkstaden inom mjukvaruteknik, 1337Works, kommer det nya bolaget GardenR som ska utveckla en trädgårdsapp. Målet är att lansera produkten inom ett år.

Konceptidén till trädgårdsappen kommer från en anställd på konsultbolaget Tretton37 och har sedan utvecklats i flera steg, uppger Anders Dellson, vd för moderbolaget 1333Works, till Rapidus.

– Vi är otroligt nöjda att nu ha fått in Filip som vd, som uppenbart vet hur man bygger bolag, säger han.

Filip Johansson kommer från Malmöbolaget Telavox där han under nio år varit med och byggt upp bolaget från en handfull till uppåt 300 anställda.

Tänkta användare till GardenRs trädgårdsapp är privatpersoner med enklare balkonggrönska eller avancerade trädgårdar med odlingbäddar i trädgården. De ska kunna knappa in sina växtsorter i appen och därefter få automatisk coachning om sådant som sådd och skörd, och även experthjälp, enligt Filip Johansson.

– Vi är i dialog med möjliga samarbetspartner och studenter från SLU Alnarp, säger han.

GardenR har tre anställda som nu påbörjar utvecklingsarbetet av appen, som är tänkt att först lanseras i Sverige och senare till andra länder i både gratis- och betalversion. Grundare är 1337Works tillsammans med de åtta privata investerarna i 1337 Partners samt GardenRs vd, Filip Johansson.

Övriga bolag som knoppats av från 1337Works och är verksamma är fintechbolaget WeBot, travspeltjänsten Estable och e-sportbolaget Etonax.

Elisabet Ottosson

Från den Lundabaserade idékläckarverkstaden inom mjukvaruteknik, 1337Works, kommer det nya bolaget GardenR som ska utveckla en trädgårdsapp. Målet är att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.