torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Nytt 1337-bolag utvecklar trädgårdsapp

Från den Lundabaserade idékläckarverkstaden inom mjukvaruteknik, 1337Works, kommer det nya bolaget GardenR som ska utveckla en trädgårdsapp. Målet är att lansera produkten inom ett år.

Konceptidén till trädgårdsappen kommer från en anställd på konsultbolaget Tretton37 och har sedan utvecklats i flera steg, uppger Anders Dellson, vd för moderbolaget 1333Works, till Rapidus.

– Vi är otroligt nöjda att nu ha fått in Filip som vd, som uppenbart vet hur man bygger bolag, säger han.

Filip Johansson kommer från Malmöbolaget Telavox där han under nio år varit med och byggt upp bolaget från en handfull till uppåt 300 anställda.

Tänkta användare till GardenRs trädgårdsapp är privatpersoner med enklare balkonggrönska eller avancerade trädgårdar med odlingbäddar i trädgården. De ska kunna knappa in sina växtsorter i appen och därefter få automatisk coachning om sådant som sådd och skörd, och även experthjälp, enligt Filip Johansson.

– Vi är i dialog med möjliga samarbetspartner och studenter från SLU Alnarp, säger han.

GardenR har tre anställda som nu påbörjar utvecklingsarbetet av appen, som är tänkt att först lanseras i Sverige och senare till andra länder i både gratis- och betalversion. Grundare är 1337Works tillsammans med de åtta privata investerarna i 1337 Partners samt GardenRs vd, Filip Johansson.

Övriga bolag som knoppats av från 1337Works och är verksamma är fintechbolaget WeBot, travspeltjänsten Estable och e-sportbolaget Etonax.

Elisabet Ottosson

Från den Lundabaserade idékläckarverkstaden inom mjukvaruteknik, 1337Works, kommer det nya bolaget GardenR som ska utveckla en trädgårdsapp. Målet är att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.