fredag 23 februari 2024

inloggad som

Skånskt headset mot depression på engelska kliniker

|  
|  

Flow Neuroscience har nu fått in sitt headset som behandlar depressioner hos ett 20-tal kliniker i Storbritannien. Nu siktar Malmöbolaget på att upprepa samma strategi i Sverige – och andra europeiska marknader.

– Tre-fyra kliniker är aktiva och beställer till sina patienter, däribland Chelsea Clinic med 50 anställda psykologer. Ett 20-tal kliniker till testar den, framför allt på berömda Harley Street i London. De köper in utrustningen och använder den tillsammans med patienter så att klinikerna fungerar som distributörer, om än inte på ett traditionellt vis, säger Flow Neurosciences vd Daniel Månsson till Rapidus.

Via sin hemsida säljer Flow även till privatpersoner i Storbritannien och Sverige, men de måste ha haft kontakt med professionella personer inom hälsovården först. Flow har medicinsk CE-märkning för EU-länderna sedan juni i fjol.

– Vi valde att lansera i Storbritannien först eftersom det är en större marknad men ändå kulturellt nära Sverige. Vi har från början haft en hög internationell ambition men det är viktigt för oss att få vår kommunikation på dessa två marknader att fungera innan vi rör oss vidare ut i Europa och världen, säger Daniel Månsson.

Headsetet skickar svag ström in i vänster pannlob och ut genom höger pannlob. Neuronerna i den främre vänstra pannlob blir därmed lite mer aktiverade och de till höger lite mindre aktiverade. Samtidigt som stimuleringen pågår så använder patienten en app, som ger information och råd om kost, sömn, träning och meditation. En stor studie av utrustningen ska inledas i Brasilien till sommaren.

Niclas Lindstrand

Flow Neuroscience har nu fått in sitt headset som behandlar depressioner hos ett 20-tal kliniker i Storbritannien. Nu siktar Malmöbolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.