fredag 29 mars 2024

inloggad som

Position Green öppnar i Stockholm

|  
|  

Position Green har med sin webbaserade mjukvara, som hjälper kunderna samla in data och hållbarhetsrapportera, fördubblat omsättningen på ett år. Nu ska de under våren ta in 25 miljoner i en nyemission. Investerarna har hittat till hållbarhetssektorn, menar företagets vd Rickard Häll.

Plattformen behandlar både kvalitativ samt kvantitativ data kring områden som till exempel energi, avfall och resor. Men även social hållbarhet ingår i konceptet, som har olika mål och rapporteringsstandarder inbyggda i plattformen.

– 75 procent av våra kunder har internationell närvaro. Genom den digitala plattformen samlas data in från alla deras kontor och fabriker runt om i världen. Datan kommer internt från företaget, från deras leverantörer och följer hela kedjan, säger Rickard Häll, som tillsammans med Daniel Gadd var med och grundade Position Green 2015.

Den första kunden var Region Skåne, med sina 35.000 anställda, och till de runt 100 kunderna har precis Uppsala kommun anslutit. Vid årsskiftet öppnade det Malmöbaserade bolaget även ett kontor i Stockholm. Fyra nya anställda tillkom organisationen i januari som nu sysselsätter 13 personer. Och intresset för hållbarhetsredovisning ökar snabbt, enligt Rickard Häll.

– Det handlar både om fler lagar och regler. Men även att trycket från kunder och samarbetspartners ökar enormt nu när det blir mer uppenbart att vi behöver ställa om till att driva företag och organisationer mer hållbart. Framförallt har kapitalet hittat hit i dag. Investeringarna ökar i verksamheter som kan visa att de arbetar hållbart, säger han.

Mette Carlbom

Position Green har med sin webbaserade mjukvara, som hjälper kunderna samla in data och hållbarhetsrapportera, fördubblat omsättningen på ett år. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]