söndag 3 december 2023

inloggad som

… och hon tar över Savoy

|  
|  

Nina Lund, hotelldirektör för Elite Hotel Ideon, blir även direktör för Residens och Savoy i Malmö. Hon kommer därmed vara ansvarig för att slutföra renoveringen av det klassiska Savoy.

– Mitt uppdrag i Malmö är att fortsätta arbetet med att renovera Savoy. Målet är att det ska få tillbaka sin forna glans som det självklara valet i Malmö för den som vill ha ett klassiskt hotell att bo på. Nu upprättas en plan som styrelsen ska ta beslut om, men tidplanen handlar om två-tre år till med renoveringar, säger Nina Lund.

Kan det bli splittrat att ansvara för tre hotell i två städer?

– Jag har fått förmånen att anställda en driftschef för Elite Hotel Ideon som ska sköta det löpande och utvecklingen. Den rekryteringen börjar nu, så jag inte ska ha daglig kontakt på Ideon. Men jag behåller ansvaret för det kommersiella och ekonomiska, liksom för det som är viktigt för destinationsarbetet i Lund.

Per Jonsson på Radisson säger att Malmöhotellen tar för dåligt betalt. Håller du med om den bilden?

– Jämfört med andra platser i landet så har Malmö en utmaning att priset inte följer lönsamhetsbehovet när våra kostnader ökar. Lund har inte det problemet, det är en helt annan marknad. Den fria konkurrensen gör att hotellkedjorna inte kan prata med varandra om det heller. Det finns inget skäl att ligga så lågt, men ändå finns det hotell som gör det och påverkar oss alla.

Niclas Lindstrand

Nina Lund, hotelldirektör för Elite Hotel Ideon, blir även direktör för Residens och Savoy i Malmö. Hon kommer därmed vara […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad