torsdag 25 april 2024

inloggad som

… och hon tar över Savoy

|  
|  

Nina Lund, hotelldirektör för Elite Hotel Ideon, blir även direktör för Residens och Savoy i Malmö. Hon kommer därmed vara ansvarig för att slutföra renoveringen av det klassiska Savoy.

– Mitt uppdrag i Malmö är att fortsätta arbetet med att renovera Savoy. Målet är att det ska få tillbaka sin forna glans som det självklara valet i Malmö för den som vill ha ett klassiskt hotell att bo på. Nu upprättas en plan som styrelsen ska ta beslut om, men tidplanen handlar om två-tre år till med renoveringar, säger Nina Lund.

Kan det bli splittrat att ansvara för tre hotell i två städer?

– Jag har fått förmånen att anställda en driftschef för Elite Hotel Ideon som ska sköta det löpande och utvecklingen. Den rekryteringen börjar nu, så jag inte ska ha daglig kontakt på Ideon. Men jag behåller ansvaret för det kommersiella och ekonomiska, liksom för det som är viktigt för destinationsarbetet i Lund.

Per Jonsson på Radisson säger att Malmöhotellen tar för dåligt betalt. Håller du med om den bilden?

– Jämfört med andra platser i landet så har Malmö en utmaning att priset inte följer lönsamhetsbehovet när våra kostnader ökar. Lund har inte det problemet, det är en helt annan marknad. Den fria konkurrensen gör att hotellkedjorna inte kan prata med varandra om det heller. Det finns inget skäl att ligga så lågt, men ändå finns det hotell som gör det och påverkar oss alla.

Niclas Lindstrand

Nina Lund, hotelldirektör för Elite Hotel Ideon, blir även direktör för Residens och Savoy i Malmö. Hon kommer därmed vara […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Inflationen slår mot affärshotellens marginaler

    Efter att pandemirestriktionerna släpptes blev 2022 ett bra år för de skånska hotellen. Framöver ser bokningsläget positivt ut, men kostnadsökningarna […]