fredag 19 april 2024

inloggad som

Mobile Heights leder AI-satsning med Sony…

Med en budget på 7,5 miljoner kronor ska Mobile Heights bygga upp en sydnod för den nationella satsningen AI Innovation of Sweden. Sony blir första storbolag att hoppa på tåget och Helsingborg första staden.

– Budgeten utgörs av satsningar från akademin, näringslivet och andra regionala aktörer, inte bara Vinnova. Men det fina med att det är ett nationellt projekt är att vi knyter ihop kunskapen i hela Sverige. Alla som deltar i sydnoden går in som partner i AI Innovation of Sweden nationellt och får tillgång till kunskap från övriga noder. Vi vidgar cirklarna, säger Ola Svedin, vd på Mobile Heights.

Projektet ska till en början sträcka sig över nästa år och 2021. Tanken är att sammanföra bolag och organisationer från olika branscher i samarbetsprojekt. Ett exempel från Göteborgsnoden är ett samarbete mellan Zenuity – som utvecklar mjukvara till självkörande bilar och ägs till hälften av Volvo Cars – och Sahlgrenska universitetssjukhuset för att hitta nya tillämpningar för bolagets teknik inom life science.

– Vi drar igång sydnoden efter nyår och förhoppningen är att ha ett första samarbetsprojekt igång inom kort, säger Ola Svedin.

Emiliano Strauss

Del 2: ...och Helsingborgs stad satsar på att bli bäst på AI

Med en budget på 7,5 miljoner kronor ska Mobile Heights bygga upp en sydnod för den nationella satsningen AI Innovation […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.