torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Nytt Helsingborgsbolag värvar kommunal chef

|  
|  

Bolaget Place Promotion har knutit till sig Emma Håkansson, tidigare turism- och destinationsutvecklingschef i Helsingborgs Stad. Framöver ska hon arbeta som konsult för bolaget, med utgångspunkt i Helsingborg.

I början av året grundandes Place Promotion, med uttalat mål att bli en av de ledande platsutvecklingsbyråerna – alltså kommuniktation med inriktning på fysiska platser – i Sverige. Vd Joakim Ljungqvist utgår från Östergötland, där han tidigare bland annat marknadsfört Linköpings kommun, Motala kommun och företaget Lalandia.

– Han är duktig på investeringar och näringslivsfrågor. Jag hoppas kunna tillföra kunskaper och erfarenhet kring turism- och besöksfrågor, säger Emma Håkansson.

Hon har även bland annat ett förflutet som marknadschef för researrangören Sembo. Från årsskiftet anlitas hon som konsult för Place Promotion, med särskilt ansvar för både privata och offentliga aktörer i landets södra delar.

– Skåne är en fantastisk region där det finns ett stort intresse och engagemang för besöksfrågor. Själv har jag med åren blivit starkt förknippad med just Helsingborg – och man blir ju som bekant inte profet i sin egen hemstad, så detta blir en uppgift som rymmer både fördelar och utmaningar, vilket ska bli spännande.

Kerstin Weman Thornell

Bolaget Place Promotion har knutit till sig Emma Håkansson, tidigare turism- och destinationsutvecklingschef i Helsingborgs Stad. Framöver ska hon arbeta […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.