torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Första affären för fastighetsbolag från Malmö

|  ,
|  

Privo Invest grundades för drygt 1,5 år sedan och nu säljer bolaget sina första fastigheter. Det rör sig om tre nybyggen i Nya Fosie på totalt 8.500 kvadratmeter.

Fastigheterna heter Vita, Svarta respektive Grå Huset, och består av lokaler för kontor och lager.

– Vi har tagit fastigheterna till en så hög nivå vi kan, nu är det dags för någon annan att ta vid, säger Mattias Feldt, vd på Privo Invest.

Köparen är fastighetsbolaget Nyfosa som i samma veva köpt ytterligare fem fastigheter i Järfälla, Härnösand och Sundsvall. Det rör sig enligt ett pressmeddelande sammanlagt om åtta fastigheter, till ett totalt värde om 826 miljoner kronor, i tre separata affärer.

Privo Invest grundades våren 2018, samtidigt som ägarbolaget Fraternal Invest. Ordförande är Jan Dahlquist som bland annat är partner på danska Polaris Equity.

– Vi har två marker till i samma område i Nya Fosie. Så nu ligger vårt fokus på att bygga nya kontor- och lagerlokaler där med Green building-certifiering. De kommer vara på totalt 7.000 kvadratmeter, säger Mattias Feldt.

Emiliano Strauss

Privo Invest grundades för drygt 1,5 år sedan och nu säljer bolaget sina första fastigheter. Det rör sig om tre […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.