onsdag 24 april 2024

inloggad som

Första vinstkvartalet för Gasporox

|  
|  

Det börsnoterade Lundabolaget Gasporox redovisar för första gången positivt rörelseresultat för ett kvartal. För det tredje kvartalet blev resultatet en vinst på 122.000 kronor med en omsättning på drygt 5 miljoner. Därmed har bolaget nått ett finansiellt mål som sattes upp vid noteringen på First North 2016.

– Det är en milstolpe för ett tillväxtbolag som vårt. Vi har satsat hårt på försäljning och att nå ut till rätt partners med strategiska avtal, säger Gasporox vd Märta Levander Xu till Rapidus.

Gasporox gör sensorer som kvalitetssäkrar förpackningar. Det första området som företaget slog sig in på var läkemedel, men det nyare segmentet för att testa livsmedelsförpackningar efter läckor har stått för lyftet i både omsättning och resultat.

– Man pratar mycket om livsmedelssvinn, men hållbar produktion är A och O inom livsmedel. Kvalitetskontrollen är inte tillräckligt resurseffektiv där, en tredjedel av livsmedlen försvinner innan de når ut till affären enligt en FN-rapport. Läkemedelsindustrin ligger långt före så vi kan dra nytta av vår bakgrund inom den, säger Märta Levander Xu.

På läkemedelssidan har Gasporox i dag en kund som är lovad exklusivitet. Det avtalet gäller till och med september 2021, sedan kan tekniken spridas även på det området.

– Nu ska styrelsen ska sätta upp nya mål som vi hoppas kunna meddela till bokslutskommunikén. Vi kan både etablera oss mer på de marknader som vi redan öppnat och lägga till ytterligare förpackningssegment, säger Märta Levander Xu.

Niclas Lindstrand

Det börsnoterade Lundabolaget Gasporox redovisar för första gången positivt rörelseresultat för ett kvartal. För det tredje kvartalet blev resultatet en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.