måndag 4 december 2023

inloggad som

Investerarkollektiv går in i Nutid

|  ,
|  

Det skånska investmentbolaget Small Cap Partners köper in sig i det Helsingborgsbaserade mjukvaruföretaget Nutid. Företaget utvecklar kassasystem och enligt Small Cap Partners delägare Jesper Jelmteg ska företaget med den nya investeringen bredda sin expansion utomlands.

– Kassaregisterlagen är inte särskilt välutvecklad i många länder i Europa, utan ett krav som börjar infinna sig just nu. Tyskland ska precis stifta en kassaregisterlag. I dag finns Nutid i Norge, Danmark och Finland, men Sverige är den överlägsna huvudmarknaden. Nu är tanken att bredda tekniken och tjänsterna i de nordiska länderna samt utveckla några andra marknader – som Tyskland, säger Jesper Jelmteg till Rapidus.

Small Cap Partners är ett investerarkollektiv med flera skånska näringslivsprofiler som delägare. Inriktningen är att köpa små och medelstora företag i vad Jesper Jelmteg kallar ”spännande branscher” och avyttra dem när utvecklingsmålen har nåtts.

– Vi vill göra ett avtryck både utvecklingsmässigt och ekonomiskt. Plattformen ska vara attraktiv både för oss när vi gör en exit och för dem som tar över företaget när vi lämnar det, säger Jesper Jelmteg.

Hur stor del av Nutid som Small Cap Partners köper och hur stor köpesumman är vill han inte säga.

Niclas Lindstrand

Det skånska investmentbolaget Small Cap Partners köper in sig i det Helsingborgsbaserade mjukvaruföretaget Nutid. Företaget utvecklar kassasystem och enligt Small […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad