torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Castra vinner ramavtal med Öresundsbron

Castra har vunnit upphandlingen med Öresundsbrokonsortiet. Det blir en stor och viktig referenskund för konsultbolaget, som siktar på att växa kraftigt i Öresundsregionen.

Under tisdagen tecknades avtalet mellan konsultbolaget Castra och Öresundsbrokonsortiet, vilket innebär att Castra ska tillhandahålla tjänster inom IT-projektledning och ny teknik som rör Öresundsbron. Upphandlingen skedde i hård konkurrens med bland andra Ework, ÅF, One Agency, Technogarden och HiQ

– En del av dessa är betydligt större än vi.  Det känns extra roligt att man i bedömningen har lagt stor vikt vid kvalitet och tittat på kompetensen hos våra konsulter samt våra arbetssätt och metoder, säger Sebastian Fagerholm, ansvarig för offentlig sektor på Castra.

Avtalet, som löper i två år och sedan kan förlängas i ytterligare två år, är värt upp till 65 miljoner kronor.

– Det handlar inte bara om att ha konsulter på plats, utan vi ser fram emot att utveckla ett samarbete där vi kan ta ett helhetsgrepp. Vi har kompetens internt, men kommer också behöva ta in underleverantörer för att hitta rätt spetskompetens.

Castra grundades 2012 och har idag över hundra medarbetare. Genom åren har man haft offentliga ramavtal med bland annat Domstolsverket, CSN och Statens tjänstepensionsverk. Detta blir dock det första offentliga ramavtalet i Öresundsregionen.

– Vi har en tillväxtplan som vi jobbar stenhårt med här nere. Vi vill växa, och växer. Och en så pass stor referenskund som Öresundsbrokonsortiet, som vill ligga i framkant vad gäller IT och ny teknik, kan fungera som en katalysator för oss, säger Sebastian Fagerholm.

Kerstin Weman Thornell

Castra har vunnit upphandlingen med Öresundsbrokonsortiet. Det blir en stor och viktig referenskund för konsultbolaget, som siktar på att växa […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad