fredag 26 april 2024

inloggad som

1337 Partners dubblar antalet investerare

|  
|  

Investeringsbolaget 1337 Partners tar in fyra nya näringslivsprofiler och ökar därmed riskkapitalet. Målet är att varje år starta runt fem nya bolag som bygger på mjukvaruteknik.

De nya investerarna är Pekka Lähdekorpi, travprofil från Halland, Peter Jhaveri med karriär inom Tetra Pak och BillerudKorsnäs, Jörgen Haglind som är kommunikationsdirektör på TetraLaval, och Björn Thelander tidigare inom Tetra Pak, nu investeringschef för James Dysons family office i London.

1337-koncernen har precis flyttat in i nya större lokaler i centrala Lund med sina skånska uppstartsbolag och har där en yta som ska användas för träffar med andra entreprenörer.

– Vi letar affärsidéer som är i mycket tidig fas. Sedan starten för två år sedan har vi utvärderat över 50 idéer och snart startat fem bolag, som vi kommer att få anledning att berätta mera om under hösten, säger Anders Dellson, vd för 1337Works och dotterbolaget 1337 Partners, där första delen uttalas ”Leet” och är internetslang för engelska ”elite”.

De undersöker tekniken och affärsidén innan beslut och hjälper sedan entreprenörerna med teamen – de räknar med att anställa runt 15 personer om året i uppstartsbolagen, enligt Anders Dellson.

– Bolagen får en stark ägarkonstellation och vi har tillräckligt med kapital för att finansiera våra åtaganden de närmaste fem åren. Vi bidrar med mjukvarukompetens, affärskompetens och kapital. Vi väljer projekt som kan växa snabbt i värde och där mjukvarulösningar kan göra skillnad i olika branscher, säger han.

Sedan tidigare finns fem investerare i 1337 Partners: Christian W Jansson som tidigare var vd för KappAhl, David Hansson som är verksam i JP Morgan i Singapore, Qliks tidigare vd Lars Björk, multientreprenören Tobias Ekman samt 1337Works, som representeras av sin styrelseordförande Deniz Yildirim. Koncernmodern 1337Works har runt tio anställda och tretton37 som är koncernens konsultbolag har cirka 200 mjukvaruspecialister.

Elisabet Ottosson

Investeringsbolaget 1337 Partners tar in fyra nya näringslivsprofiler och ökar därmed riskkapitalet. Målet är att varje år starta runt fem nya bolag som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.