lördag 5 oktober 2024

inloggad som

Sparbanken Skåne ger ut grön obligation

|  
|  

Sparbanken Skåne har emitterat sin första gröna obligation. Det handlar totalt om en miljard kronor som ska lånas ut de närmaste fem åren till projekt inom områden som förnybar energiproduktion, ekologiskt lantbruk, hållbara transporter och klimatsmarta fastigheter.

Detta är bankens första satsning specifikt på miljömässigt hållbara projekt och det är en del i den vanliga utlåningsverksamheten.

– Våra kunder finns i Skåne så vi kommer att låna ut här. Vi ser verkligen positivt på att kunna göra satsningar inom hållbara områden för skånska verksamheter. Vi har ett ramverk som säkerställer att vi kan identifiera gröna projekt, säger Åsa Grundström, finanschef på Sparbanken Skåne.

Sedan tidigare arbetar banken bredare med hållbarhetsfrågorna enligt Agenda 2030. Som ett exempel nämner Åsa Grundström bankens utbildningar i bankens digitala tjänster som de har för att deras kunder ska känna sig trygga i sin vardagsekonomi, vilket också kan bidra till att utveckla samhället.

Elisabet Ottosson

Sparbanken Skåne har emitterat sin första gröna obligation. Det handlar totalt om en miljard kronor som ska lånas ut de […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så ska Enjay skala upp

    Dags för ett nytt avsnitt av vår podd, som numera är en vodd: Lejonkulan. I det nya avsnittet gästas vi […]