fredag 18 oktober 2024

inloggad som

Rekryteringstjänst för extrajobb nylanseras

|  ,
|  

En arbetsförmedling för enklare uppdrag eller tillfälliga extrajobb. Så kan Upgigs affärsidé beskrivas. Genom en digital plattform ska kontakter knytas mellan parterna på arbetsmarknaden.

Arbetena som förmedlas är ofta ”enklare jobb” som kan utföras av studenter, enligt Marcus Ekström, Upgigs styrelseordförande och medgrundare.

– Vi har inga snickare eller sjukvårdspersonal, utan förmedlar uppgifter man lätt och snabbt kan sätta sig in i. Lagerpersonal, chaufförer och till viss del inom kundtjänst, säger han.

Till en början kallades tjänsten för Jobbkraft Sverige, men nu har man utvecklat plattformen ytterligare och bytt namn till Upgig. Företaget har också hunnit etablera sig i Nederländerna.

På senare tid har den nya gig-ekonomin, att fasta tjänster ersätts med kortare påhugg, diskuterats och ofta har anställningsvillkoren ifrågasatts.

– Vi ser oss som en smidig och stabil lösning och är noggranna med att följa lagarna. Det är viktigt att de som utför arbetet omfattas av delarna i kollektivavtalet, säger Marcus Ekström.

Fram till nu har runt 250 personer utfört arbete genom den nya plattformen och årets omsättning kommer att landa på 15 miljoner.

– Men bara senaste kvartalet har det tagit ordentlig fart. Redan nästa år siktar vi på 30-40 miljoner. Vi tar inte in externt kapital, utan växer i takt med våra kunder, säger Marcus Ekström.

Kerstin Weman Thornell

En arbetsförmedling för enklare uppdrag eller tillfälliga extrajobb. Så kan Upgigs affärsidé beskrivas. Genom en digital plattform ska kontakter knytas mellan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Den i särklass svåraste frågan

    Stålkoncernen Areco har vuxit med lönsamhet genom pandemi och byggkris. De kommande fyra åren tänker ägaren Peter Areskog dubbla koncernens omsättning och bli störst i Norden inom byggplåtsprodukter. Men det är inte den svåraste frågan han funderar på.

  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Arjo rasar i dagens rapportflod

    Rapportsäsongen är i gång och börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal börjar strömma in. Bland dagens rapporter finns Arjo, Swedish Logistic Property och Hansa Biopharma.