tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Sonys accelerator öppnas för externa startups

|  ,
|  

Sonys acceleratorprogram SSAP i Lund har tagit fram interna startups sedan 2016. Nu öppnas programmet för första gången för externa uppstartsbolag.

Tio deltagande startupföretag från hela Europa kommer den 30 september till Sony i Lund för att få elva veckors intensivkurs i hur de ska få sina affärsidéer att växa.

– De har valts ut bland 400 intresserade från 34 olika länder. Redan när programmet startade så hade vi målet att också öppna det för externa företag. Nu ser vi att flera av våra interna projekt har lyckats nå marknaden och då är det bra tajming, säger Anders Ahlgren, ansvarig för SSAP i Europa, till Rapidus.

Hälften av de deltagande företagen är från regionen, resten från andra länder i Europa. Alla har gemensamt att de är i ett tidigt utvecklingsstadie, men programmet är inte begränsat till vissa branscher.

– Tvärtom har vi medvetet jobbat med att få en bra mix mellan olika branscher för att skapa en dynamik. Vi lär oss också mycket av startupföretagen. När de elva veckorna är över och vi lärt känna dem så utvärderar vi vilka möjligheter det finns till fortsatt samarbete med Sony, säger Anders Ahlgren.

Bland de interna projekten som redan gått programmet i Lund märks kontorsbokningssystemet Nimway, som Sony själva använder.

Niclas Lindstrand

Sonys acceleratorprogram SSAP i Lund har tagit fram interna startups sedan 2016. Nu öppnas programmet för första gången för externa […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad